A bútorszerelés házi praktikái

Ritka kivétellel, de minden családnak már van egy-egy bútorszerelés kalandja. Nem véletlen, hogy a vígjátékok egyik humoros mellék epizódjaként mulatságos jeleneteket tud produkálni. Nagy valószínűséggel az írója által már megélt sztori elevenedik fel a filmben is.

Lássuk miből adódhatnak bútorszerelési problémák a legjobb barkácsolók és a legjobban felszerelt szerszámokkal rendelkező családokban is.
Elsőkörben meg kell említeni, hogy a legtöbb ilyen lapraszerelt bútorhoz a csomagban található egyszer használatos szerszámok megtalálhatók, mint az imbuszkulcs, vagy nem szabványos méretű csavarok egyedi szerszámai. Itt a hangsúly az egyszerhasználatosban van. Ugyanis a szerszámok nem a legjobb anyagból készülnek, hiszen akkor lehet, hogy többe kerül a szerszám, mint a bútor. Egy imbuszkulcsot csak egyszer tehetünk bele rosszul, máris használhatatlanná válik.

bútorszerelés következő pontja a rajz, ami kicsit sem mondható műszaki rajznak, de nem is ezen csúszik a dolog. Tegyük fel a rajz készítése után a bútoron nem végeztek el nagyobb változtatásokat, ami által a rajz nem is hasonlít az általunk kiválasztott bútorra. Ez még szakembereknek is fejtörést okozhat.

Hasznosabb bútorszerelés leírásokban a sorrendet is jelölik, mit-mivel kell párosítani, ahhoz hogy mégegyszer ne kelljen szétszedni azt, ami már kész.

bútorszerelés előkészítése precizitást, és ha nincsen gyakorlatunk, akkor időt igényel. Már a készlet csavarjainak kiválasztásánál megakadhatunk, főleg a nagyobb bútoroknál, ha sok az azonos, vagy hasonló méretű csavar.

Mit tegyünk, ha sem a csavarokkal sem a szerszámokkal nem tudunk mit kezdeni és a rajz sem teljesen a mi agyunkra van kódolva?
A leghasznosabb tanács, hogy a bútor ne csak össze legyen lapátolva, hanem az tartós is maradjon, hogy hívjunk egy rokont, akinek bútorszerelés diplomája van, ha nincs ilyen akkor keressünk egy szakembert. Gyorsan és elfogadható áron, mindenféle macera nélkül összeáll a bútorunk.

About The Author

Related Posts